Haber

Kılıçdaroğlu: Afganları ülkelerine geri göndereceğiz

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırşehir halkıyla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, “Köle yiyenler benden korkuyor. Ya gelirse? Gelsem ne yapacağım?”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

HER AİLENİN ASGARİ ÜCRETLE GELİRİ OLACAK: Üç çocuğum var. Kimse ne yaptıklarını bilmiyor. Her biri kendi ekmeğini yaptı, çalışıyor, üretiyor, kazanıyor. Her velinin çocuğunu iyi bir okula göndermesini istiyorum. Hiçbir çocuğun aç yatmayacağı bir Türkiye inşa edeceğiz. Aile Yardımı Sigortası ile hiçbir ailede gelirim feryadı duymazsınız. Her ailenin en az asgari ücret tutarında bir geliri olacaktır.

MERSİN İLE İSKENDERUN LİMANI VE KARADENİZ İLE BAĞLANACAĞIZ: Köylerde sadece öğretmenler, imamlar değil, ziraat teknisyenleri ve veterinerler de bulunacak. Hayvancılık için buraların ne kadar değerli ve kıymetli olduğunu biliyorum. Kemal Bey unutmaz sözünün arkasında durur. O sözünün eridir. Demiryolları ile İç Anadolu’yu Mersin ve İskenderun limanlarına ve Karadeniz’e bağlayacağız. Beş kişilik çeteler için değil, sizler için çalışacağız.

ÜLKELERİNE GÖNDERECEĞİZ: Türkiye yol üzerindeki son hana döndü. Tüm sınırlarımız deliklerle dolu. 3 milyon 600 bin Suriyeli var. Söz verdim en geç 2 yıl içinde tüm Suriyeli kardeşlerimizi Suriye’ye göndereceğiz. Avrupa Birliği’nden aldığımız ve alacağımız fonlarla müteahhitlerimiz yol ve köprülerini yapacaklar. Can ve mal güvenliğini sağlayarak ülkelerine göndereceğiz. Afganlar da var. Onları kendi ülkelerine geri göndereceğiz. Nerede yaşarsa yaşasın, herkesin bu coğrafyada mutlu ve huzurlu olmasını istiyorum.

Bu millete doğruyu söyleyeceğime yemin ettim: Bizi münakaşaya sokuyorlar ama biz o kargaşaya girmeyeceğiz. Bir sürü şey söylüyorlar, inanmayın. Bu millete doğruları söylemeye yemin ettim. 85 milyonun başkanı olacağım. 85 milyonun başkanı olarak görev yapacağım, küme veya daire değil.

GELİRSE NE YAPACAĞIM BELLİ: Yukarıdan konuşanlara dur diyeceksiniz. 22 yıl olmuş sağ ol kardeşim çık değişiklik olsun. Adil olan gelsin. Köle yemeyenin hakkı gelsin! Dedim ya kul hakkı yemem kul hakkı yemem. Bu kadar açık! Köle yiyenler benden korkar. Ya gelirse? Gelirsem ne yapacağım? Köleyi yiyene ‘Yediğin parayı bana ver’ diyeceğim.

ÖZELLİKLE MHP’Lİ KARDEŞLERİME MEYDAN OKUMA: Devlet hayatımı incelediler. Acaba Kemal Bey hakkında bir şey bulabilir miyiz? Nokta atışı gibi bir şey bulamadılar, bulamıyorlar. Çünkü hakkımı yemedim ve yemeyeceğim. Böyle bir şey söyleyemezler diyorum. Yemedik, yemeyeceğiz diyemezler. Devlet köle hakkını yiyene mi teslim ediliyor? Özellikle MHP’li kardeşlerime sesleniyorum. Sınırları tekrar geçiş hanına çevirenlere devlet mi teslim edilecek? Devlet akılla, bilgiyle ve hikmetle yönetilir. Devlet bir kişiye teslim edilmez. Saraylara gitmeyeceğim. Mustafa Kemal Atatürk’ün mütevazi Çankaya’sına gideceğim. Her şey çok hoş olacak! (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu